Veritas - Online escape room​

Tussen juni 2019 en januari 2020 verzamelden 50 jonge vrouwen en mannen zich rondom een, in hun ogen, goddelijk figuur. Deze persoon kon hen allemaal overtuigen van zijn wereld, en verkocht hun de belofte een plaats in het paradijs. In februari sloot deze groep zich af van de buitenwereld en niet veel later vonden ze allemaal de dood. Met de overtuiging dat de apocalyps zou plaatsvinden op 14 maart en een einde zou brengen aan al het leven, ontnam ieder van de 50 jongelingen zich van het leven.

Filip werd aangetroffen op de plaats van de moorden, tussen alle overleden slachtoffers en werd schuldig bevonden aan de 50 moorden. Omdat de omstandigheden van de moorden zo gruwelijk waren werd beslist nog 1 maal de doodstraf uit te voeren. Over 1 uur zal zijn straf worden voltrokken, maar is hij wel de man achter de gruweldaden? Kunnen jullie zijn onschuld bewijzen, en daarmee ook de echte dader ontmaskeren? Maar er zijn velen die willen dat deze zaak zo snel mogelijk wordt afgesloten. Kunnen jullie dan wel iedereen vertrouwen?

Hoe gaat het te werk?

Stel je team samen

Je speelt het spel met 3 tot 6 personen. En iedereen kan vanop een eigen locatie spelen. Het is dus niet nodig om samen te zijn.

Maak een reservatie

Omdat het spel live begeleid wordt door 1 van onze gamemasters maak je een reservatie aan om te spelen.

Log in op de meeting

Tijdens het spel nemen jullie elk de rol aan van een personage. De namen van de personages krijgen jullie op voorhand doorgestuurd, samen met de link van de videomeeting. Beslis op voorhand wie welk personage zal spelen en meld je aan met die naam.

Puzzel en zoek

Tijdens het spel krijgen jullie informatie van de bewaker van Filip waarmee jullie aan de slag gaan om antwoorden te vinden. Hiervoor ga je moeten zoeken op sociale media en het hele wijde web.

Nog enkele tips voor het spel: